icon kl

Inleiders

Vera Boots 

Geplaatst op 30 november -0001 door Rudolf Cremer Eindhoven
Inleiders

Vera is theatermaker, acteur, docent en coach. Ze was tot 1993 werkzaam als beeldend kunstenaar, docent kunstgeschiedenis en hoofddocent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Amsterdam.

Improviserend acteren

In 1995 nam ze het initiatief tot de oprichting van STUDIO 5 – productiehuis en acteeropleiding – waarin ze samenwerkt met Helmert Woudenberg, acteur en medeoprichter van het internationaal vermaarde Werkteater. De voor dit theatergezelschap kenmerkende stijl van improviserend acteren is binnen Studio 5 door Vera en Helmert verder uitgewerkt. Vera Boots is sinds 2003 als docent verbonden aan het conservatorium van Rotterdam, sinds 2006 aan de Music Academy van Haarlem en had gastdocentschappen aan diverse kunstopleidingen. 

Het persoonlijke is macht 

Waarom krijgt de een alles voor elkaar met het optrekken van slechts één wenkbrauw en weet een ander na weken van vermoeiende onderhandelingen er een mager compromisje uit te slepen? Als het er écht op aankomt zijn het zelfkennis, mensenkennis en persoonlijke stijl die in machtssituaties de doorslag geven. Het persoonlijke is macht. 

Vuur, Water, Lucht en Aarde

Bij beïnvloeding en macht spelen vier – uiterst herkenbare en basale – vormen van gedrag een rol. In feite kan alles wat er tussen mensen gebeurt, in organisaties, in teams en in onderhandelingen worden opgevat als een uitwisseling van energie. Of eigenlijk van vier energieën: Vuur, Water, Lucht en Aarde. Vera laat je in de context van onderhandelingen en macht improviseren met deze vier gedragsvormen. Haar werkmethode helpt je om razendsnel inzicht te krijgen in je eigen overtuigingskracht en authenticiteit en om te ontdekken waar winst te halen is. Er is aandacht voor je sterke punten en tegelijkertijd voor de kracht van het collectief waar je deel van uitmaakt (directie, team, afdeling).

LinkedIn
Sensitief communiceren