icon kl

Workshop

Sensitief communiceren in een politiek-bestuurlijke omgeving

Geplaatst op 22 december 2018 door Rudolf Cremer Eindhoven
Workshop

Workshops voor wie in een politiek-bestuurlijke omgeving effectief willen kunnen communiceren.  De workshops kunnen apart of in combinatie worden gevolgd. Centraal in alle workshops staat het ontwikkelen van persoonlijke communicatieve vaardigheden.

Antennes voor politiek-bestuurlijke omgeving 

Aan de hand van videofragmenten en praktijkvoorbeelden maak je kennis met de beïnvloedingsstijlen van politici en bestuurders. Je krijgt tips voor het effectiever positie kiezen in het ondersteunen en adviseren van bestuurders.

De kunst van het framen 

Framing is een veelgebruikte techniek om een boodschap zo overtuigend mogelijk over het voetlicht te krijgen en minder kwetsbaar te maken voor kritiek. In de training leer je frames herkennen en zelf maken. Je oefent met het maken van overtuigende en eenvoudige boodschappen.

Toepassen van retorica 

Aan de hand van veel voorbeelden maak je kennis met de retorica van Aristoteles. De macht van de retoricus is gebaseerd op charisma. Hij hoeft het niet te hebben van zijn hiërarchische positie. Je maakt kennis met ethos, pathos en logos en leert deze te gebruiken in je eigen werksituatie. 

Presentatie- en dialoogvaardigheden 

In deze workshop leer je vier energieën - Vuur, Water, Lucht en Aarde - benutten in vergaderingen en voordrachten. Je gaat improviseren met deze vier elementen en je inzicht in je eigen overtuigingskracht en authenticiteit vergroten.

Opzet

De workshops kunnen afzonderlijk of in een tweedaagse training worden gevolgd. 

 

LinkedIn
Incompany workshop